Spoorwegmuseum leukste uitje van Nederland?

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Wie is als klein kind niet naar het Spoorwegmuseum geweest? Of misschien brengt u ook nu nog weleens een bezoekje aan het museum. Goed nieuws! Het Spoorwegmuseum is namelijk genomineerd door ‘het Land van ANWB’ als leukste uitje van Nederland. Het museum vertelt het verhaal van 175 jaar spoorwegen in Nederland. En laat dit jaar nou net toevallig het jaar zijn dat het Spoorwegmuseum dit jubileum viert!


Historie van het Nederlandse spoor
"In Het Spoorwegmuseum wordt op een verrassende wijze de historie van het Nederlandse spoor getoond. De hoofdattracties zijn vijf ‘werelden’ waarin treinen de hoofdrol spelen." Zo concludeert de ANWB. Bent u het hiermee eens? Dan kunt u stemmen op hun site.

175 jaar spoor
Sinds de eerste spoorlijn in Nederland in 1839 werd geopend, wordt het spoor beheerd en onderhouden. 175 jaar later heeft Nederland het drukst bereden spoornet van Europa. In 2012 werden er ruim 3,3 miljoen treinritten gemaakt over een ruim 7.000 kilometer lang spoor. In de afgelopen 10 jaar zijn er 25% meer treinen gaan rijden en tegelijkertijd is het Prorail gelukt om de punctualiteit te verhogen, het aantal storingen te verlagen en de hersteltijd te verkorten. Zo houdt Prorail het spoor in Nederland aan de gang.

© Nationale Recreatiegids