Son Mieux en Kevin maken kans op Edisons

Door ANP
2 min
Son Mieux en Kevin maken in maart allebei kans op twee Edisons. De band is genomineerd in de categorie Pop en Song en de rapper maakt kans op de beeldjes voor Hiphop en, samen met S10, Song. Dat heeft de organisatie achter de muziekprijzen dinsdag bekendgemaakt.

Son Mieux strijdt in de categorie Pop tegen FLEMMING en Duncan Laurence. In de categorie Song zijn ook Suzan & Freek en Claude genomineerd voor hun nummer Vas-y (Ga Maar). Kevin neemt het in de categorie Hiphop op tegen Cho en Mula B.

In de categorie Album zijn Anouk, DYSTINCT en Sef genomineerd. Hannah Mae, Siggy & D1ns en Roxy Dekker kunnen naar huis gaan met de prijs voor beste nieuwkomer.

4 maart

Ook worden er beeldjes uitgereikt in de categorieƫn Rock, Alternative, Dance, Hollands en Nederlandstalig. Hiervoor zijn onder anderen Jeangu Macrooy, Roxeanne Hazes, Marco Schuitmaker, Pip Blom, Within Temptation en Tiƫsto genomineerd.

De winnaars worden gekozen door een vakjury onder leiding van Omroep MAX-radiobaas Daniel Dekker. De uitreiking van de muziekprijzen is op 4 maart in het AFAS Theater in Leusden.