Rijksmuseum aangesloten bij attractievereniging

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het Rijksmuseum is lid geworden van de Club van Elf, het samenwerkingsverband van bekende attracties en dierentuinen in Nederland. "Als een van de grootste werkgevers en voor veel toeristen een reden om naar Amsterdam te komen, sluit het Rijksmuseum zich graag aan", zegt museumdirecteur Wim Pijbes in een verklaring.

Het Rijksmuseum is op 1 februari toegetreden en is het achttiende bedrijf dat lid wordt. De Club van Elf werd in 1973 opgericht om de dagtoerisme en -recreatie in Nederland te bevorderen. Andere leden zijn onder meer de Efteling, Madame Tussauds en attractiepark Slagharen.

De vereniging van grote dagattractiebedrijven richt zich op bevordering van het dagtoerisme en belangenbehartiging. De aangesloten bedrijven ontvangen volgens de Club van Elf jaarlijks zo'n 13,5 miljoen bezoekers. Dat is bijna de helft van alle bezoeken aan dit soort bedrijven in Nederland.

De Club van Elf is blij met het nieuwe lid. "Het toetreden van het Rijksmuseum en recentelijk ook het Scheepvaartmuseum vergroot de diversiteit en representativiteit van de Club van Elf", zegt de trotse voorzitter Mascha van Till.