Dit zijn de winnaars van de Gouden RadioRing

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De achttiende verkiezing voor de Gouden RadioRing zit er weer op. Gisteravond werd in de Vorstin in Hilversum bekendgemaakt wie de prestigieuze prijs in handen mocht nemen. Dit jaar is de Radio 538 Ochtendshow als winnaar uit de bus gekomen. Hierdoor mochten Tim Klijn, Niels van Baarlen en Florentien van der Meulen de prijs in ontvangst nemen. Dat meldt AVROTROS.

Uiteindelijk is de echte winnaar van de avond Tim Klijn. Hij mocht naast de Gouden RadioRing ook de RadioRing voor Beste Presentator ontvangen. Andere genomineerden waren Bram Krikke van Qmusic, Domien Verschuuren van Qmusic, Tim op het Broek van KINK en Wilfred Genee van BNR Nieuwsradio.

Beste Podcast

De RadioRing voor Beste Podcast gaat dit jaar naar Door de ogen van de Koning, waarin Edwin Evers in gesprek gaat met Willem-Alexander over tien jaar koningschap. Andere kanshebbers ware Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantelic Podcast.

Aanstormend talent

Naast de drie publieksprijzen zijn deze avond ook de juryprijzen uitgedeeld. De Marconi Award voor Aanstormend Talent is gewonnen door Jan van Popel (NPO Klassiek & NPO Radio 1/BNNVARA) en de Marconi Award voor Beste Zanger gaat naar SLAM!. Eerder is bekendgemaakt dat Gishlaine Plag de Marconi Oeuvre Award in ontvangst mocht nemen.

Tussen de uitreikingen door waren er optredens van Numidia, Marco Schuitmaker en The Jordan. De uitreiking was live te volgen via het YouTube-kanaal van AVROTROS.