Uitreiking van Gouden RadioRing vindt plaats in Hilversum

Door ANP
2 min
De winnaars van de Gouden RadioRing worden donderdag bekendgemaakt. Luisteraars konden tot 18 januari stemmen voor de prestigieuze Nederlandse radioprijzen. De grote kanshebbers zijn dit jaar Wilfred Genee, Domien Verschuren en Tim Klijn. De presentatoren zijn allemaal twee keer genomineerd.

Zij maken met respectievelijk The Friday Move (BNR Nieuwsradio), De Q-Middagshow (Qmusic) en de 538 Ochtendshow (Radio 538) kans in de categorie Beste Presentator en Beste Programma. In de categorie Beste Presentator dingen ook Bram Krikke en Tim op het Broek mee. Jan-Willem Start Op! (NPO Radio 2/BNNVARA) en KINKSTART (KINK) maken de lijst van genomineerden voor Beste Programma compleet.

In de categorie Beste Podcast zijn Door de ogen van de Koning, Geuze & Gorgels, Moordcast, Moordzaken en Pantalic Podcast de kanshebbers.

De uitreiking is in poppodium De Vorstin in Hilversum en is via een livestream te volgen op het YouTubekanaal van AVROTROS. Eerder werd al bekend dat Ghislaine Plag dit jaar de Marconi Oeuvre Award krijgt overhandigd.

Vorig jaar won Somertijd van Radio 10 de Gouden RadioRing. Presentator Rob van Someren won eveneens in de categorie Beste Presentator.