Eindbedrag Serious Request blijkt na maand bijna drie ton naar boven bijgesteld

Door ANP
3 min
Het eindbedrag van 3FM Serious Request is met bijna 300.000 euro naar boven bijgesteld. Het komt uit op 7.792.113 euro, wat ten goede komt aan Stichting ALS Nederland. Dat heeft NPO 3FM woensdag bekendgemaakt.

De radiozender strooit met nog meer cijfers in het persbericht. Zo spreekt het onder meer van elf huilmomenten, twee huwelijksaanzoeken, zevenentwintig sapjes en negentien mensen die voor geld kaalgeschoren werden, waaronder 3FM-dj's Barend van Deelen en Wijnand Speelman. In totaal maakten zij samen met collega Sophie Hijlkema 168 uur radio tijdens 3FM Serious Request 2023. Rondom de actie werden 250.000 donaties gedaan.

Hartverwarmende editie

"Het was een onvergetelijke en hartverwarmende editie van 3FM Serious Request", zegt directeur van Stichting ALS Nederland Limore Noach. "Veel mensen kregen een platform om hun verhaal te vertellen: mensen die zelf de diagnose ALS hebben, hun naasten, maar ook nabestaanden die al eerder iemand hebben verloren aan ALS. Daardoor voelden mensen zich enorm gehoord, omdat ze zo open de enorme impact van de ziekte konden delen."

5,7 miljoen kijkers

Het glazen huis stond afgelopen december op de Grote Markt in Nijmegen, waar luisteraars weer als vanouds langs konden komen om de dj's te steunen en te komen kijken naar optredens van binnenlandse en buitenlandse artiesten. Maar volgens de zender wisten ook de thuisblijvers 3FM Serious Request goed te vinden, want de actie heeft van 17 tot en met 24 december 1,3 miljoen luisteraars bereikt. Naar de uitzendingen over 3FM Serious Request van NTR en PowNed op NPO 1 en NPO 3 hebben in totaal 5,7 miljoen kijkers gekeken.