Nieuwe website voor de Trekkershutten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
6 min
De website van Stichting Trekkershutten is in een nieuw jasje gestoken, passend bij de nieuwe huisstijl en de samenwerking met Stichting Natuurkampeerterreinen. De verandering was nodig om de Trekkershuttengast beter te kunnen informeren over het netwerk, de zoekmogelijkheden uit te breiden, het gebruiksgemak van de website te verbeteren  en de professionalisering van de organisatie voort te zetten.

Via een uitgebreide terreinzoeker is het vinden een Trekkershut vergemakkelijkt. Gasten kunnen via diverse zoekfuncties zoeken op kenmerken van de terreinen en op faciliteiten in de hut. Wie wil overnachten met een hond, in een hut toegankelijk voor rolstoelen en ligging bij een boerderij, krijgt met een paar muisklikken  een overzicht van alle terreinen die aan deze zoekcriteria voldoen. Ook kan er ‘negatief’ gezocht worden op bijvoorbeeld hutten waar juist geen honden zijn toegestaan of op terreinen zonder zwemgelegenheid.

De terreinpagina’s van alle locaties zijn uitgebreid met foto’s, filmpjes, routebeschrijvingen, keurmerken (van Fietsers Welkom tot de Green Key) en tarieven. Op die manier hoopt de stichting dat de gast voor zo min mogelijk onverwachte verrassingen komt te staan en ieder terrein zich zo goed mogelijk kan profileren. Daarbij krijgen de gasten de mogelijkheid om een beoordeling achter te laten op de terreinpagina’s. Handig en leuk voor de volgende gasten!

Ook nieuw vanaf 2014 is de themastempel die aan ieder terrein is toegekend. Om de diversiteit van het netwerk van 250 locaties te benadrukken, profileren de terreinen zich als natuurcamping, strandcamping, landgoed, Natuurkampeerterrein, stadscamping, provinciaal domein (Vlaanderen), boerencamping of jachthaven. Zo is in één overzicht duidelijk waar je moet zijn voor een stedentrip of weekendje aan het strand.

Met de nieuwe website voor Trekkershutten heeft ook de duurzame Trekkershut, de Trek-in, een eigen pagina gekregen. Specifieke informatie over de Trek-in is nu te vinden via www.trekkershutten.nl/trek-in. Hier kunnen gasten terecht voor informatie over de duurzame aspecten van de hut en voor Otto Ooievaar, de duurzame vakantievriend voor de kinderen.

Ook de informatie over de zes typen Trekkershutten, veel gestelde vragen en antwoorden, de organisatiestructuur is uitgebreid. Voor ondernemers met interesse in deelname aan het netwerk is een aparte pagina beschikbaar. Hier kunnen zij alles vinden over lidmaatschap, richtlijnen en erkende bouwers van Trekkershutten. Ook kunnen zij onder andere eenvoudiger de gegevens van hun terrein bijwerken via een nieuw databasesysteem, voor zowel de website als voor de nieuwe Trekkershuttengids die naar verwachting in maart zal verschijnen.

Met de nieuwe website hoopt Stichting Trekkershutten niet alleen de Trekkershuttengasten beter van dienst te kunnen zijn, maar ook de ondernemers van de 250 locaties met Trekkershutten in de Benelux.
 

© Nationale Recreatiegids