Tegenvaller opbouw Glazen huis: koper gestolen

Door ANP
2 min
De opbouw van het Glazen Huis in Nijmegen heeft een kleine tegenvaller te verwerken gekregen. Er is namelijk koper gestolen waardoor er voor zondag, wanneer het huis op de Grote Markt moet staan voor de NPO 3FM-actie Serious Request, nieuwe kabels moeten komen.

Volgens een woordvoerster van de NPO is er in de nacht van woensdag op donderdag koper gestolen bij de opbouw. "Dat zit bij ons in de uitzendkabels, waardoor we nu genoodzaakt zijn voor zondag te zorgen dat er nieuwe kabels liggen", vertelt de zegsvrouw aan het ANP. Of het gaat lukken om voor die tijd nieuwe kabels daar te krijgen "hopen we uiteraard wel, maar we zijn afhankelijk van de levering van nieuwe kabels. Daardoor zijn we wel genoodzaakt de beveiliging op te schroeven".

Zondag worden 3FM-dj's Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman in het Glazen Huis opgesloten voor de jaarlijkse actie Serious Request. Zij mogen tot en met kerstavond niet eten en moeten deze keer bovendien hun telefoon inleveren. Met de actie wordt geld opgehaald voor het goede doel. Dit jaar is dat Stichting ALS Nederland. Gedurende de actieweek komen diverse artiesten langs om op te treden en dingen te veilen voor het goede doel. Onder anderen Tom Odell, Chef'Special, Kraantje Pappie en S10 zijn van de partij.

Door: ANP