Filmproducenten New Kids voor eerste vertoning op Filmfestival Rotterdam

Door ANP
2 min
KRAZY HOUSE, de nieuwe film van regisseursduo Steffen Haars en Flip van der Kuil, is geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam. De zwarte komedie zal op het IFFR, dat van 25 januari tot en met 4 februari plaatsvindt, de eerste vertoning in Nederland beleven. De Nederlandse première vindt een paar dagen plaats na de wereldpremière, op 20 januari op het Amerikaanse festival Sundance.

De zwarte komedie KRAZY HOUSE is de eerste internationale film van Steffen en Flip. Het duo bedacht en maakte eerder onder meer de bioscoophits New Kids Turbo en Bro's Before Ho's. KRAZY HOUSE gaat over de religieuze familieman Bernie (Nick Frost) die in de jaren 90 een bende Russische werklieden uit zijn huis moet zien te houden die op zoek zijn naar een verborgen fortuin. Andere hoofdrollen zijn voor Alicia Silverstone en Kevin Connolly. Splendid Film zal de film in het voorjaar van 2024 uitbrengen in de Nederlandse bioscopen.

Ook zullen in Rotterdam zes Nederlandse films in première gaan die zijn gemaakt in het kader van Koolhoven Presenteert, een talentenproject van regisseur Martin Koolhoven en de VPRO. De meest in het oog springende titel in de serie is Binary, een horrorfilm van regisseur David-Jan Bronsgeest. De griezelfilm gaat over een Bulgaarse transvrouw die naar Nederland komt om de laatste stap te zetten in haar transitie, maar gestalkt wordt door haar eigen mannelijke genderidentiteit.

Door: ANP