Staatsbosbeheer ontraadt bos tijdens de storm

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten waarschuwen om tijdens de storm die donderdag over het land trekt niet het bos in te gaan. Bossen in het noorden van het land zijn mogelijk gevaarlijk, doordat takken en hele bomen naar beneden kunnen komen. Mogelijk worden bospaden zelfs afgesloten.

In oktober kregen vooral de loofbomen het voor de kiezen. Die zijn inmiddels ontdaan van hun bladeren, waardoor nu de naaldbomen meer wind vangen. Wel kunnen bomen die bij de vorige storm losgeraakt zijn, nu de genadeklap krijgen.

Natuurmonumenten geeft het advies om het bos helemaal te mijden, tenzij het echt niet anders kan. Volgens Staatsbosbeheer is het beter ook vrijdag nog niet het bos in te gaan. Voor een herfstommetje geeft Staatsbosbeheer de tip om voor een open gebied te kiezen.

Een storm is volgens Staatsbosbeheer trouwens niet slecht voor de natuur, 'integendeel, het hoort erbij'. Na de storm controleren boswachters van Staatsbosbeheer de recreatiepaden in het bos. Waar nodig worden half afgewaaide takken zo snel mogelijk verwijderd.