Geld voor Bevrijdingsfestival, wielertour en cultureel evenement in Groningen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Drie evenementen krijgen een subsidie van in totaal 24.000 euro van de Provincie Groningen. Stichting Vier 5 Mei ontvangt 10.000 euro voor het Bevrijdingsfestival 2014 en Stichting Energiewachttour 10.000 euro voor de Energiewacht Junior Tour 2014. De Vereniging voor Dorpsbelangen Usquert kan 4.000 euro tegemoet zien voor het culturele evenement Monumentaal Usquert. De bijdragen komen uit het budget Evenementen.

Bevrijdingsfestival
Op 5 mei vindt het Bevrijdingsfestival plaats in het Stadspark in Groningen. Het festival heeft vele onderdelen. Zo treden er op verschillende podia bands op. Ook wil de Stichting Vier 5 Mei jongeren uit de stad en de provincie Groningen betrekken bij het vieren van de bevrijding. Voorafgaand aan het festival wordt een scholentoer met debatten voor het voorgezet onderwijs georganiseerd en komt er een lespakket. In 2014 is Bedum gastgemeente.

Energiewacht Junior Tour
De Energiewacht Junior Tour voor wielrensters van 16, 17 en 18 jaar is uniek in de wereld. Het is de enige internationale meerdaagse voor junior-vrouwen. De wedstrijd vindt plaats van 11 tot en met 13 april 2014 in de provincie Groningen en wordt tegelijkertijd georganiseerd met de Energiewacht Tour voor elite-vrouwen.

Monumentaal Usquert
Op 10 en 11 mei 2014 vindt het tweejaarlijkse evenement Monumentaal Usquert plaats. Monumenten zoals het Berlagehuis en verschillende villa's zetten hun deuren open. Binnen en buiten zijn er exposities te zien. Verder worden er huiskamerconcerten gegeven en dragen Groninger dichters buiten voor uit hun werk. Antieke koetsen vervoeren bezoekers van en naar de parkeerplaatsen.

© Nationale Recreatiegids