Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Door ANP
2 min
Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

"Soms wordt er ook een duo Mediapersoon van het Jaar. Als je heel veel succes hebt gehad, als je echt een jaar hebt gehad met een sterk opgaande lijn", zei Groenteman tegen Van Roosmalen, waarna hij hun eigen successen opsomde.

De presentator stelde dat het de jury wel moet opvallen dat er weinig scoort op NPO 3 en dat Van Roosmalen & Groenteman daar de uitzondering op is. Ook haalde hij de invalklus aan die de twee afgelopen zomer bij SBS6 deden. De twee waren met het programma Marcel & Gijs vier weken lang te zien als vervanger van Vandaag Inside.

"Het lijkt me niet leuk als ze één iemand van een duo Mediapersoon van het Jaar maken", stipte Groenteman ook aan. "Als je als duo opereert moet je ook samen Mediapersoon van het Jaar worden."

De Mediapersoon van het Jaar, voorheen Omroepman of -vrouw van het Jaar, is een prijs van mediavakblad BM. Sinds de titel in 1991 voor het eerst werd vergeven won maar één keer een duo. Dat was in 2000 met Frits Barend en Henk van Dorp. Vorig jaar won Arjen Lubach.