Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

Door ANP
2 min
De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

De route bestaat uit 24 lichtkunstwerken. De organisatie heeft kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en AI op ons dagelijks leven, zoals de invloed die dit heeft op de manier waarop we met elkaar communiceren. De route laat de kijk van nationale en internationale kunstenaars zien op het gekozen thema. De kunstwerken zijn verlicht vanaf 17.00 uur, tot 22.00 uur of een uurtje later. Dit hangt af van de dag, want het festival heeft er vanuit duurzaam oogpunt voor gekozen het licht eerder uit te doen op rustigere dagen.

Per boot

Zoals altijd kunnen mensen de route wandelend of per boot afleggen. Nieuw is 'de festival hub" een ontmoetingsplek in de Hoftuin waar twee extra interactieve wandelkunstwerken staan. Deze is geopend van 14 december tot en met 7 januari. Op oudjaarsdag staan de lichten van de kunstwerken uit, is de ontmoetingsplek dicht en zijn er geen rondvaarten.