Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Door ANP
2 min
Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

"Vanwege de grote vraag op de ticketsite heeft Ticketmaster, de officiële ticketpartner van het evenement, ervoor gekozen om het aankoopproces te vertragen om ervoor te zorgen dat de kaartverkoop op een veilige manier plaatsvindt. We zijn blij dat de technologie naar behoren werkte en tegelijkertijd dankbaar voor het geduld dat de kaartkopers hadden in de lange wachtrijen", zegt Adielsson.

Mensen die dinsdagochtend klaar zaten om een kaartje voor een van de negen beschikbare shows te bemachtigen, zagen dat er soms wel honderdduizenden wachtenden voor hen waren. Het duurde vervolgens enkele uren voordat er daadwerkelijk overgegaan kon worden tot de aankoop van een kaartje.

Om "productietechnische redenen" zijn dinsdag niet alle beschikbare tickets vrijgegeven. De kaarten voor de halve finales op 7 en 9 mei en de finale op 11 mei zijn allemaal weg, maar voor de repetities zijn er nog wel kaartjes beschikbaar. Die gaan binnenkort alsnog in de verkoop, laat het ESF weten. Wanneer dat is, is nog niet bekend.