Zeven natuurprojecten van start in Noord-Brabant

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
’s-Hertogenbosch, 26 november 2013 - Binnenkort kan een begin worden gemaakt met het uitbreiden en/of verbeteren van de natuur in zeven gebieden in Noord-Brabant. 

Het gaat om de Brand en het Hengstven (Het Groene Woud), Mispeleindse Heide en Landschotse Heide (Kempenland), Noordpolder (De Brabantse Wal), Het Middengebied (Peelvenen), de Westelijke Langstraat en Lage Vuchtpolder, het Vlijmensch Ven en de Bossche Broek en Bruggerhuizen (Leenderbos).

Grondverwerving en inrichting
Het geld is bestemd voor het verwerven van gronden, functieverandering, ecologische inrichting en hydrologisch herstel. In totaal worden in de projectgebieden 190 hectaren (landbouw)grond verworven en/of via functieverandering in natuur omgezet, 705 hectaren worden ecologisch ingericht en op 1827 hectaren worden hydrologische herstelmaatregelen getroffen.


Snel uitvoerbaar
Deze projecten zijn geselecteerd op snelle uitvoerbaarheid. De provincie Noord-Brabant stelt er bijna 24 miljoen euro voor beschikbaar. De projecten maken deel uit van de ecologische hoofdstructuur (EHS): de belangrijkste gebieden met natuurwaarde in Nederland. Het geld is grotendeels afkomstig van het Rijk (‘Lenteakkoord-middelen’).

© Nationale Recreatiegids