De eerste Disney Markt van Noord-Nederland komt naar Meppel

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Je verzint het zo gek niet of ze hebben er wel een product van in Disney-stijl. Van keycords en spelden tot babykleding en drinkbakken voor honden. En dat is straks voor het eerst ook te koop in het noorden van het land. In Meppel wordt volgend jaar namelijk de eerste Disneybeurs van het noorden georganiseerd, meldt RTV Drenthe.

Disneyfans – in het noorden van het land – moeten 25 mei 2024 vrijhouden in hun agenda. Op die wordt wijkcentrum De Poele in Meppel omgebouwd tot een beurs voor Disneyartikelen. Bezoekers kunnen hier zowel hun Disneyspullen verkopen als nieuwe items kopen.

Op de beurs staan 92 tafels vol met producten. In eerste instantie was dit niet de hoeveelheid waar aan werd gedacht. Veertig tafels was voor initiatiefneemster Rhona Slomp al voldoende. Maar twee dagen later waren alle tafels al vergeven.

Daarom gaf de beheerder van het wijkcentrum aan dat Rhona ook een tweede ruimte mag gebruiken. Daarmee komt ze op 92 tafels uit, die ook snel uitverkocht waren. En ondanks dat alles vol zit, krijgt ze nog steeds aanmeldingen. Ze zegt dat die op een wachtlijst komen te staan.

Deelnemers

Het zijn niet alleen geïnteresseerden uit het noorden. Mensen vanuit het hele land komen naar Meppel om hier hun kraampjes uit te stallen. Er is zelfs interesse uit het buitenland. Volgens Rhona zijn er maar een paar mensen uit Drenthe die een tafel opzetten.

Dat zijn niet alleen particulieren. Ook kleine bedrijven komen naar de beurs om hun Disneyartikelen te verkopen. Veel producten zijn merchandise die je niet in de winkel kunt krijgen. Waar het te ver is om naar Tokio te reizen voor Disney-merchandise, komt die nu naar Nederland.