Junior Eurovisie Songfestival gewonnen door Frankrijk, Nederland eindigt 7e

Door ANP
2 min
Frankrijk heeft dit jaar weer het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. De 13-jarige Zoé Clauzure won het liedjesevenement met haar lied Cœur. De Nederlandse deelnemers Sep en Jasmijn werden zevende.

Zoé Clauzure uit Frankrijk won het evenement dit jaar. Sep en Jasmijn zijn blij voor haar. "Ze is een heel lief meisje", aldus Jasmijn. "Ze verdient het heel erg, het is een aanstekelijk liedje." Het is de derde Junior Eurovisie Songfestival-overwinning voor Frankrijk. Het land won ook in 2020 en 2022.

De 13-jarige Sep Jansen uit Tilburg en de 14-jarige Jasmijn Torrico uit Hoogland deden mee met hun liedje Holding On To You. Het upbeat dansnummer heeft Nederlandse en Engelse tekst.

"Ik heb ook echt heel erg genoten van dit hele avontuur! Ondanks dat we niet hebben gewonnen, wil ik iedereen heel erg bedanken voor het stemmen op ons. Wij gaan nog heel lang nagenieten van alles", laat Sep weten in een reactie.

Het duo is "heel trost" op hun optreden. "We hadden geen verwachtingen van tevoren", laten Sep en Jasmijn weten aan het ANP.

Zestien landen deden mee aan het evenement, dat dit jaar in Nice in Frankrijk werd georganiseerd. Vorig jaar won Frankrijk ook.