Jandino 'ontdaan' door schietpartij bij urbanfeest in Rotterdam Ahoy

Door ANP
3 min
Bij een schietpartij tijdens een urbanfeest in Rotterdam Ahoy is in de nacht van zaterdag op zondag een man ernstig gewond geraakt, zegt de politie. Twee verdachten zijn daarbij aangehouden.

De schietpartij vond plaats rond 04.30 uur, toen het feest op zijn einde liep, zegt een woordvoerster. Het slachtoffer is met een ernstige verwonding maar aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten (20 en 31) komen uit Rotterdam.

Op het moment van de schietpartij vond het feest I Love Urban plaats, waarvan acteur en komiek Jandino Asporaat gastheer was. Gedurende de avond traden verschillende bekende artiesten op zoals Frenna, Jonna Fraser, Bilal Wahib, Bizzey, Idaly en Poke.

"Helaas moet ik een voor mij zo prachtige week afsluiten onder minder dan ideale omstandigheden", schrijft Asporaat, die het slachtoffer "een spoedig en volledig herstel" toewenst. "Evenementen zoals deze zijn bedoeld om gedenkwaardige momenten te creƫren en nieuwe vriendschappen te sluiten. Het is triest en frustrerend om te zien dat zulke incidenten plaatsvinden in ruimtes waar mensen samenkomen om zich te vermaken."

Het slachtoffer is met een ernstige verwonding, maar wel aanspreekbaar naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige en een 31-jarige Rotterdammer. Aan het einde van het feest in Rotterdam Ahoy zijn nog twee andere mannen opgepakt; een omdat deze een agent aanviel en een andere omdat hij de politie beledigde. De eerste werd bij zijn arrestatie getaserd.