Twaalfde editie Amsterdam Light Festival in het teken van AI

Door ANP
2 min
De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival, dat plaatsvindt van 30 november tot en met 21 januari, staat onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI). Het thema van deze editie van het festival in de hoofdstad is LOADING… Revealing Art, AI and Tech. De route bestaat uit 24 lichtkunstwerken.

De organisatie van het festival heeft kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en AI op ons dagelijks leven, zoals de invloed die dit heeft op de manier waarop we met elkaar communiceren. Nationale en internationale kunstenaars laten hun visie op het gekozen thema zien aan de hand van de door hen gemaakte lichtkunstwerken.

Daarnaast doen zo'n 1500 basisschoolleerlingen mee aan een educatieproject. De leerlingen krijgen workshops en werken daarna mee aan een kunstwerk van beeldend kunstenaar Yasser Ballemans, dat tijdens het festival te zien zal zijn.

De kunstwerken zijn vanaf 17.00 uur verlicht, tot 22.00 uur of 23.00 uur. Het festival heeft er vanuit duurzaam oogpunt voor gekozen het licht eerder uit te doen op rustigere dagen. Net zoals bij eerdere edities kunnen mensen de route wandelend of per boot afleggen. Nieuw deze editie is 'de festival hub', een ontmoetingsplek in de Hoftuin waar twee extra interactieve wandelkunstwerken staan. Deze ontmoetingsplek is geopend van 14 december tot en met 7 januari. Op 31 december staan de lichten uit, is de ontmoetingsplek dicht en zijn er geen rondvaarten.