Armin van Buuren baalt van imago Amsterdam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Armin van Buuren vindt het jammer dat Amsterdam bij veel buitenlanders vooral bekendstaat om seks en drugs. "We hebben zo veel meer in Nederland dan coffeeshops en het redlight district", zegt de dj voor de camera van Novum Nieuws. "Als ik in het buitenland kom dan gaat het er toch weer over."

Veel toeristen zien de stad volgens Armin als een plek waar alles kan. "Het is jammer dat Amsterdam dat stempel heeft." Voor de uitreiking van de MTV EMA waren veel internationale sterren naar de hoofdstad gekomen om te genieten van de vrije geest van Amsterdam.

Zo dook Miley Cyrus meerdere malen de coffeeshop in, genoten Afrojack en Redfoo van 'een kopje koffie' en stak Snoop Dogg zondagnacht de ene na de andere joint op tijdens zijn afterparty. Ook tijdens de awardshow werd het feestimago van Amsterdam onderstreept. Will Ferrell bezocht als zijn typetje Ron Burgundy onder meer De Wallen en een coffeeshop. Die beelden werden wereldwijd uitgezonden door MTV.

Hoewel de 36-jarige Van Buuren het jammer vindt dat Amsterdam door velen wordt gezien als een stad waar alles kan, is hij blij dat sommige mensen ook andere positieve punten zien. "Gelukkig zijn er veel mensen uit het buitenland die in de gaten hebben dat hier bijvoorbeeld heel veel dance vandaan komt."