Lingo naar Nederland 2

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Lingo wordt vanaf januari verplaatst naar Nederland 2. Het spelprogramma dat nu nog te zien is op het eerste net van de publieke omroep, wordt straks vier keer per week uitgezonden in plaats van de huidige vijf. Dat bevestigde een woordvoerder van de TROS dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf.

Lingo moet ruimte maken voor de populaire talkshow De Wereld Draait Door. Lingo-presentatrice Lucille Werner liet in de krant weten dat ze niet anders had verwacht dan dat Lingo een nieuwe plek zou krijgen in de omroepprogrammering. "Lingo is niet kapot te krijgen."

Het ballenspel waarbij mensen woorden moeten raden bestaat sinds 1989 en is het langstlopende dagelijkse spelletje op de Nederlandse tv. Het lot van het programma is echter vaak onzeker geweest. Toenmalig premier Jan Peter Balkenende (CDA) zei in 2006 mee te voelen met de mensen die Lingo moeten gaan missen nadat de netcoördinator had besloten het programma van de buis halen, omdat vooral ouderen ernaar kijken. Het besluit werd uiteindelijk teruggedraaid, mede vanwege verontwaardiging in de Tweede Kamer.