Museumpubliek kiest voor bekende naam

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
DEN HAAG (Novum) - De winnaar van de publieksprijs van Zomerexpo 2011 in het Gemeentemuseum in Den Haag is het werk Fragile Futuress van het gerenommeerde kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta. Dat maakte het museum maandag bekend, na een besloten uitreiking zaterdagavond.

Fragile Futures bestaat uit tientallen lampjes die bedekt zijn met paardenbloempluisjes. Alle bezoekers van de Zomerexpo konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete werk. Gordijn en Nauta winnen tienduizend euro.

De tweede prijs, 7500 euro, ging naar Annemieke Alberts voor haar schilderij (Be)Spiegelingen. Tilleke Schwarz nam de derde prijs à vijfduizend euro in ontvangst voor haar werk Purr Chase.

Het was dit jaar de eerste keer dat Zomerexpo in Nederland werd georganiseerd. Alle kunstenaars, amateur en professioneel, konden hun werk inzenden via een open inschrijving. Ze moesten zich houden aan drie thema's: portret, landschap en stilleven. Gordijn en Nauta richtten Studio Drift op en zijn internationaal gerenommeerde ontwerpers.