Extra data populaire activiteit Dierverzorgen in Dierenpark Wissel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
Een middag in de huid kruipen van een dierverzorger: een kijkje in de voerschuur nemen, voer klaarmaken voor de dieren, een verblijf uitmesten en natuurlijk de dieren voeren! Tijdens de activiteit KidsPower kunnen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Dierenpark Wissel uitproberen hoe het is om dierverzorger in een dierentuin te zijn. Dat deze activiteit populair is, is ook dit jaar duidelijk geworden. Alle data van het najaar waren in recordtijd volgeboekt. Daarom zijn twee extra data KidsPower toegevoegd. Zowel woensdag 9 oktober als zaterdag 12 oktober kunnen 10 kinderen zich opgeven voor een middag als dierverzorger. KidsPower kost € 8,50 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. En wees er snel bij, want vol is nu echt vol!

Dit jaar staat de activiteit KidsPower in het teken van ‘verrijking’. Het is niet alleen de taak van dierverzorgers om de dierverblijven schoon te houden en de dieren op tijd hun eten te geven. Zo zorgen ze ervoor dat de dieren in de dierentuin zich niet vervelen. Dit wordt gedaan door ´verrijking´ voor de dieren aan te bieden. Eten wordt verstopt zodat de dieren moeite moeten doen om hun eten te verzamelen. Ook worden bijvoorbeeld bijzondere geurtjes in het verblijf achter gelaten, zodat dieren als neusberen genoeg te snuffelen hebben. Sommige dieren krijgen een nieuwe inrichting van hun verblijf zodat ze hun verblijf opnieuw kunnen ontdekken.

Tijdens KidsPower ga je onder andere helpen om verrijking te maken voor de dieren. Zoals fruitslingers maken van appel en banaan voor de halfapen of zakjes vullen met hooi en insecten voor de wasberen en stokstaartjes. Bij het voerspel leer je welk dier graag insecten of juist liever fruit eet. Maar natuurlijk ga je ook een dierverblijf uitmesten, voer klaar maken en uiteindelijk helpen met het voeren van de dieren. Een vol programma waarin je er achter komt wat een dierverzorger allemaal doet op een dag.

Na al het harde werk staat in het Paviljoen patat en drinken voor je klaar en als herinnering aan de leuke middag krijg je een mooie dierverzorgeroorkonde.

KidsPower wordt nog aangeboden op 5, 9 en 12 oktober en start om 14:00 uur. Alleen voor de data woensdag 9 oktober en zaterdag 12 oktober zijn nog vrije plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen € 8,50 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Dierenpark Wissel. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0578-613106.

Openingstijden: mei t/m september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00
Entreeprijzen: volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,50
Dierenpark Wissel, Woesterbergweg 2b, 8162 RD Epe, tel.: 0578-613106
www.wisselzoo.nl

© Nationale Recreatiegids