Meer buitenlandse logés in Nederland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Nederlandse logeeraccommodaties kregen vorig jaar meer buitenlandse gasten op bezoek dan een jaar eerder. In totaal bleven 11,7 miljoen buitenlanders minimaal één nacht slapen op Nederlandse bodem. Dat is drie procent meer dan in 2011, zo blijkt dinsdag uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Ook het aantal nachten nam toe, met 0,7 procent naar bijna 28 miljoen. Nederlandse gasten bleven juist minder overnachten dan in een jaar eerder. Het aantal overnachtingen liep met 2,3 procent terug naar ruim 56 miljoen. Het aantal Nederlandse gasten steeg wel, met ruim een procent naar bijna twintig miljoen. Wie meerdere malen logeerde, is daarbij ook meerdere keren geteld.

Vooral hotels profiteerden van de stijging in het aantal gasten. Ze ontvingen vorig jaar 3,4 procent meer logés dan een jaar eerder. Het aantal overnachtingen in hotels steeg iets minder snel, met bijna tweeënhalf procent. Op veel andere locaties, zoals campings en huisjes, liep het aantal gelogeerde nachten sterk terug.