Reisadvies Mozambique aangescherpt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
(Novum) - Het reisadvies naar Mozambique is vrijdag aangescherpt door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hoewel er geen recente aanslagen zijn gepleegd, blijft de situatie in de provincie Sofala instabiel en wordt geadviseerd daar extra waakzaam te zijn.

Halverwege juni vonden twee aanslagen plaats in de provincie Sofala, centraal gelegen in het Afrikaanse land. Voor de veiligheid wordt daar tussen de plaatsen Muxungue en Save nog steeds in konvooien gereisd. Die worden begeleid door bewapende militairen, meldt het ministerie. In deze provincie wordt dan ook geadviseerd extra waakzaam te zijn.

Toeristen in Mozambique worden verder gewaarschuwd voor overvallen met messen en vuurwapens. Het onnodig dragen van waardevolle spullen en 's avonds de straat opgaan wordt ontraden. Voor de kust van Mozambique zijn piraten actief, waarvoor reizigers eveneens waakzaam moeten zijn.

Het ministerie adviseert Nederlanders die in Mozambique verblijven zich te registreren bij de Nederlandse ambassade in Maputo.