Nick & Simon willen verrassen met kerstalbum

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Nick & Simon weten zeker dat ze vriend en vijand gaan verrassen met hun kerstalbum. "Omdat er slechts een Nederlandstalig nummer op staat, maar ook omdat we uitstapjes maken die niemand van ons verwacht", schrijft Nick Schilder in zijn column voor 100% NL Magazine.

De Volendammers hebben naar eigen zeggen kosten noch moeite gespaard. "Omdat kerstnummers tijdloos zijn en vaak nog jarenlang op de radio worden gedraaid", legt Nick uit. "Zo hebben we bijvoorbeeld Guido's Orchestra om hun medewerking gevraagd. Guido maakte de mooiste strijkers- en bigbandarrangementen en omdat veel kerstnummers erg jazzy zijn, lenen ze zich hier uitstekend voor."

Christmas with... Nick & Simon bevat naast evergreens vier nieuwe kerstnummers waarvan de Volendammers hopen dat het hits worden. De plaat verschijnt dit najaar, Nick & Simon brengen de eerste kerstnummers in oktober ten gehore tijdens hun concert in het Gelredome.

Omdat hij met Simon weken aan een kerstplaat werkte, verkeerde Nick hartje zomer al in kerstsferen. "Het gekke is dat het allemaal wel bijdraagt aan de sfeer bij het maken van zo'n kerstalbum", schrijft Nick over de kerstbomen en -cadeaus in de studio, kerstkransjes bij de koffie en kerstbrood bij de lunch. "Je komt meteen in de stemming. Al sta je in je korte broek te zingen over 'mistletoes', 'sleighbell rides' en 'a world that's turning white'."