Varend Corso Vlaardingen 2011 succes

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
VLAARDINGEN - Het Varend Corso Westland legde op vrijdagmiddag 5 augustus 2011 traditiegetrouw de Rijnmondroute af. Voor de vele bezoekers in onder meer Schipluiden, Vlaardingen en Maasland was het een zomerse topdag. Het thema van 2011, "Theater door het Water", kwam tot uiting door corsoboten met onderwerpen als: Soldaat van Oranje, Fame, New Kids Turbo en Cirque du Soleil.

Het Varend Corso Westland is een jaarlijks terugkerend evenement. Zo'n zestig met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen mee. De 80 kilometer lange route loopt door de gemeenten Vlaardingen, Midden-Delfland, Maassluis, Rijswijk, Den Haag, Delft en de kernen van de gemeenten Westland en Midden-Delfland.

Het Varend Corso Westland is een prima promotie van de streek maar ook voor alle duurzaam geteelde bloemen, groenten en potplanten uit de Westlandse kassen. Door de deelname van telersverenigingen, bedrijven en dorpskernen is het corso daar ook dit jaar weer goed in geslaagd.

De gemeente Vlaardingen had ook een boot in het water. Uit de deelthema's koos de gemeente voor het onderwerp ‘Dans in Beweging'. Omdat de boten heen en weer varen, kan een bezoeker die een mooi plekje heeft bemachtigd twee maal genieten van de prachtig gedecoreerde boten.