Festival Mysteryland naar Verenigde Staten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Mysteryland debuteert volgend jaar in de Verenigde Staten. Het elektronische muziekfestival strijkt neer op Bethel Woods, waar in 1969 Woodstock plaatsvond. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

"Deze plek waar 45 jaar geleden 'de moeder der festivals' plaatsvond, behoeft weinig toelichting", laat Duncan Stutterheim, mede-oprichter van organisator ID&T, weten in een verklaring. "We voelen ons vereerd dat Bethel Woods voor Mysteryland heeft gekozen."

Het is de eerste keer dat een meerdaags festival te gast mag zijn op het Bethel Woods-terrein in New York. Vijfenveertig jaar na het legendarische Woodstock-festival wordt Mysteryland gehouden tijdens het Memorial Day-weekend van 23 tot en met 26 mei.

Mysteryland wordt sinds 2011 behalve in Nederland ook gehouden in Chili. Zaterdag vindt de twintigste editie van het Nederlandse festival plaats in Haarlemmermeer. Naast muziek staat het evenement ook in het teken van theater, film en straatacrobatiek.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf woensdag op de website van Mysteryland laten registreren voor de kaartverkoop. Er worden twintigduizend tickets beschikbaar gesteld voor het Amerikaanse festival. De kaarten gaan over ongeveer twee maanden in de verkoop op volgorde van inschrijving.