Deel museum Flehite in Amersfoort verzakt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Een deel van het pand van Museum Flehite in Amersfoort is aan het verzakken. Omdat delen van de gevel en de kademuur mogelijk af kunnen breken, wordt vanaf oktober aan de fundering van het pand gewerkt. Vanwege de bouwoverlast is het kunsthistorisch museum vanaf eind volgende maand alleen nog in de weekenden open voor publiek.

Het gaat om twee negentiende-eeuwse uitbouwen van het historisch museum die verzakken. Als gevolg daarvan dreigt ook de kademuur het te begeven.

Nader onderzoek moet exact uitwijzen wat de verzakking veroorzaakt. Vermoedelijk is de verzakking het gevolg van een verbouwing van het museum in 2007 na een asbestvondst. "Daarbij zijn de houten vloeren vervangen voor betonnen vloeren", legt directeur van het museum Onno Maurer dinsdag uit. "Het is opvallend dat die delen van het pand uit 1896 stammen en de laatste vier jaar pas verzakkingsproblemen te zien zijn."

De gemeente Amersfoort is eigenaar van het museum. De gemeente verwacht tot februari met de funderingswerkzaamheden bezig te zijn.

Vanaf 28 september is het museum in het weekend deels open tussen 11.00 en 17.30 uur. Bezoekers krijgen tijdens de bouw twee euro korting op een entreekaartje.