Nominatie Lira Scenarioprijs voor Sonneveld-serie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De tv-serie Moeder, Ik Wil bij de Revue is een van de drie genomineerden voor de Lira Scenarioprijs. Dat maakte de organisatie maandag bekend. De serie over de liedjes van Wim Sonneveld is geschreven door Paula van der Oest en Maarten Lebens.

Ook Eileen van Alma Popeyus en Hein Schütz, over FARC-strijder Tanja Nijmeijer werd genomineerd, evenals Den Uyl en de Affaire Lockheed van Ger Beukenkamp en Hans Hylkema, over het schandaal uit 1976 toen bleek dat prins Bernard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed.

De prijs van vijftienduizend euro is de grootste scenarioprijs in het Nederlandse taalgebied. Dit jaar wordt de prijs uitgereikt aan de scenaristen van het beste Nederlandse historische televisiedrama dat tussen 2009 en 2012 voor het eerst op de televisie werd uitgezonden.

Moeder, Ik Wil bij de Revue verscheen vorig jaar bij Omroep MAX. Eileen was in 2011 bij de VPRO te zien, en Den Uyl en de Affaire Lockheed verscheen in 2010 bij de Vara.

De jury van de Lira Scenarioprijs 2013 bestaat uit voorzitter Job Cohen, scenario- en fictieschrijver Marieke van der Pol, scenarist Willem Capteyn, tv-recensent Walter van der Kooi en filmmaker Eddy Terstall. Wie de prijs wint wordt 12 september bekendgemaakt.