Schrijfster Haar Naam Was Sarah op Manuscripta

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Schrijfster Tatiana de Rosnay, bekend van haar bestseller Haar Naam Was Sarah, is eind deze maand aanwezig op Manuscripta. De Franse schrijfster presenteert op de jaarlijkse opening van het boekenseizoen in Amsterdam haar nieuwe boek Onvoltooid Verhaal, maakte de stichting CPNB maandag bekend.

Het nieuwe boek van De Rosnay gaat over de Fransman Nicolas Duhamel, die op een dag ontdekt Russische roots te hebben. De roman waarin hij zijn zoektocht beschrijft wordt zo'n groot succes dat Duhamel verslaafd raakt aan de aandacht en luxe.

De Rosnay brak internationaal door met haar titels Het Appartement en Haar Naam Was Sarah, dat in meer dan dertig landen verscheen. In Nederland werden anderhalf miljoen exemplaren verkocht.

Naast De Rosnay presenteren ook veel Nederlandse auteurs hun nieuwe titels op Manuscripta. Nieuw toegevoegde namen zijn onder anderen Ilja Leonard Pfeijffer, Daan Heerma van Voss en Judith Koelemeijer. Eerder werd al bekend dat onder anderen Joost Zwagerman, Herman Brusselmans, Arthur Japin en Nico Dijkshoorn hun opwachting maken.

Manuscripta vindt plaats op 31 augustus en 1 september. Dit jaar werkt het boekenfestival voor het eerst samen met de Uitmarkt, de opening van het nieuwe culturele seizoen.