Radio 10 keert na tien jaar terug in ether

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
(Novum) - Radio 10 keert volgende maand na tien jaar terug in de ether. De zender, die momenteel niet op FM te beluisteren is, wordt overgenomen door Radiocorp. Dat maakte het bedrijf achter radiozender 100% NL vrijdag bekend.

Radiocorp neemt Radio 10 Gold over van de 538Groep. Doordat die al de maximaal toegestane hoeveelheid radiofrequenties in gebruik heeft voor 538 en SlamFM was Radio 10 Gold niet op FM te horen. RadioCorp verwacht de overname begin september af te kunnen ronden. Daarna verandert de naam in Radio 10. De zender blijft gouwe ouwen uitzenden.

"Wij zijn zeer verheugd met de overname van Radio 10 en de mogelijkheid Radio 10 de komende jaren verder uit te bouwen", reageert de algemeen directeur van 100% NL. "100% NL verkreeg vorige maand het laatst beschikbare landelijke FM-pakket. Door op dat nieuwe FM-pakket Radio 10 te gaan uitzenden, is het Nederlandse radiolandschap weer helemaal compleet."

Ook de 538Groep is blij dat Radio 10 binnenkort weer op FM te horen is. "Luisteraars van Radio 10 wachten al jaren op een FM frequentie om daarmee hun favoriete radiostation echt overal te kunnen ontvangen", reageert de commercieel directeur. "We zijn blij dat dat via deze constructie zal gaan gebeuren."

Radio 10 FM, zoals de zender destijds heette, verloor in 2003 zijn FM-frequentie. Omdat het deel uitmaakte van de 538Groep, die in handen is van Talpa, mocht de zender niet terugkeren op FM. Door de verkoop krijgt Talpa een minderheidsbelang in Radiocorp.