Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Viaplay maakt zich klaar voor 'familiefestival' Zandvoort

Door ANP
schedule 5 min
Viaplay maakt zich klaar voor 'familiefestival' Zandvoort
Viaplay-commentatoren Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk kijken uit naar het "familiefestival" dat dit weekend in de vorm van de Grote Prijs van Nederland weer op het circuit van Zandvoort plaatsvindt. Dat zeggen de twee in gesprek met het ANP voorafgaand aan het Formule 1-raceweekend.

De F1-race in Zandvoort is de eerste na de zomerstop. Valkenburg en Heemskerk noemen deze GP het hoogtepunt van het jaar, omdat het letterlijk een thuisrace is en daar dus ook een gevoel van "trots" bij komt kijken. Daarnaast is het voor de twee heel bekend. "Het voelt als een familiefestival", zegt Valkenburg. "Er gaan vooral families en gezinnen met kinderen naartoe en er hangt daardoor een hele gemoedelijke sfeer. Heel anders dan bijvoorbeeld in België of Oostenrijk, waar ook altijd veel Nederlandse fans naartoe gaan."

Daarnaast wordt er deze week op Viaplay flink uitgepakt met de Grote Prijs van Nederland. "Normaal gesproken zijn we met zo'n twintig man op het circuit, maar nu lopen we met een man of zestig rond", zegt Valkenburg, die samen met Heemskerk al jarenlang op Zandvoort komt en het circuit door en door kent. "Er kan meer, grote interviews, de focus op meer verhalen. Elke avond maken we in het programma Shakedown de balans op en gedurende de drie wedstrijddagen zijn we non-stop live. We draaien echt op volle toeren."

Verstappen

Bij het ingaan van de tweede seizoenshelft leiden Max Verstappen en zijn team Red Bull de kampioenschappen in de Formule 1 met een vrij riante voorsprong. Een Red Bull-hegemonie, zoals Mercedes die tussen 2014 en 2021 had, sluit Heemskerk de komende jaren niet uit. "Het zou me niks verbazen als dit zo doorgaat tot de grote reglementswijziging van 2026. Red Bull heeft nu zo'n grote voorsprong opgebouwd. Dit jaar zie ik het sowieso niet meer gebeuren, want teams moeten rekening houden met de budgetcap en zouden daar anders tegenaan hikken", zegt hij over de regel die bepaalt dat teams maar een bepaald maximumbedrag mogen besteden aan de ontwikkeling van de auto.

Een derde titel van de Nederlander lijkt dan ook een kwestie van tijd, maar dat betekent volgens de commentatoren niet dat het een saai restant van het seizoen wordt. "Er wordt meer gevochten achter Verstappen en Red Bull, dus de verhalen blijven komen", vindt Valkenburg. "Maar we zien nu een auto en een coureur waarbij alles klopt. De strategie, de keuzes, alles. Ik denk dat we dat wel op waarde moeten blijven schatten."

Door: ANP

21 september '23 (10:02)

Zettai maakt tournee langs Amsterdamse podia met unieke audiovisuele ervaring

De Amsterdamse band Zettai bereidt zich voor op een tournee die een nieuwe audiovisuele ervaring van muziek, mime en virtual reality combineert onder de titel Fight Your Inner Demons. De tournee gaat langs een vijftal innovatieve Amsterdamse podia (Zaal 100, Salon de Ijzerstaven, Sexyland World, Vrijburcht) met als hoogtepunt de première op 29 oktober in Tempel aan de Tolstraat. Dit meldt Zettai.

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.