Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zandvoort sluit wegen in aanloop naar Formule 1-weekend

Door ANP
schedule 2 min
Zandvoort sluit wegen in aanloop naar Formule 1-weekend
Zandvoort sluit vanaf 05.00 uur toegangswegen voor gemotoriseerd verkeer in aanloop naar de Dutch Grand Prix. Alleen de hulpdiensten, inwoners en ondernemers met een doorlaatbewijs mogen de kustplaats dan nog in met hun auto's of motoren. Deze regel blijft van kracht tot zondag 27 augustus 23.00 uur. Mensen met een doorlaatbewijs moeten dat achter de voorruit van hun auto plakken.

De afsluiting geldt voor de N200 van Overveen naar Zandvoort (Zeeweg) van donderdag 24 augustus 20.00 uur tot en met uiterlijk maandag de 28e om 05.00 uur. De N201 van Heemstede naar Zandvoort (Zandvoortselaan) is afgesloten van donderdagochtend 24 augustus 05.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend de 28e om 05.00 uur, meldt de ANWB.

Met de loopwagen

De hekken van het circuit gaan vrijdag om 08.00 uur open. De Dutch Grand Prix begint dan met de eerste vrije trainingen. Zandvoort verwacht vanaf dan iedere dag zo'n 105.000 racefans. Zij worden opgeroepen om zo veel mogelijk lopend, fietsend, met het openbaar vervoer of met een touringcar te komen. Op die dagen rijdt iedere vijf minuten een trein van Amsterdam Centraal naar Zandvoort.

Voor bezoekers van het circuit die willen blijven slapen opent de officiële Formule 1-camping bij het circuit. Plaatsen op de zogeheten Official 538 Dutch Grand Prix Village zijn inmiddels allemaal uitverkocht.

Door: ANP

21 september '23 ( 6:09)

Afscheidsconcert Rob de Nijs is kanshebber voor Televizier-Ring Impact

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs is dit jaar een van de kanshebbers voor de Televizier-Ring Impact. Dat werd bekendgemaakt in het programma Humberto. Ook de programma's Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.

20 september '23 (12:39)

Elijah Wood eerste gast op wintereditie Heroes Dutch Comic Con

Elijah Wood reist in november af naar Nederland voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. De acteur, onder meer bekend van zijn rol als Frodo Baggins in The Lord of the Rings-films, is de eerste gast die door de organisatie is aangekondigd. De 42-jarige Amerikaan zal het hele weekend van 18 en 19 november op het evenement in de Jaarbeurs Utrecht aanwezig zijn.

20 september '23 (10:59)

Speciale voorstelling voor blinde en slechtziende kinderen tijdens Haags Festival de Betovering

In de herfstvakantie kunnen kinderen naar het kinderfestival De Betovering in Den Haag komen. Dat geldt ook voor kinderen die slechtziend, doof, blind of slechthorend zijn. Dit jaar zijn er, dankzij een subsidie van de gemeente Den Haag, voor het eerst voorstellingen met beeldbeschrijving te beleven. In samenwerking met Stichting ‘Komt het Zien’ en HNTonbeperkt krijgen de openingsvoorstelling Sol bémol (13 oktober) en Meester Kikker (20 oktober), naar het boek van Paul van Loon, een ‘blindentolk’. Beide voorstellingen staan geprogrammeerd in de Koninklijke Schouwburg, meldt De Betovering.

20 september '23 ( 8:58)

Kim van Kooten en Robert de Hoog genomineerd voor Televizier-Ring

Acteurs Kim van Kooten, Robert de Hoog en Bertrie Wierenga zijn dit jaar genomineerd voor de Televizer-Ring Acteur. Dat heeft de organisatie achter de televisieprijzen dinsdag bekendgemaakt. De Televizier-Ring Acteur is een van de zeven prijzen die op 12 oktober tijdens een groot gala worden uitgereikt.

20 september '23 ( 8:52)

DeWolff winnaar van Gouden Notekraker 2023

De Limburgse band DeWolff is dit jaar de winnaar van de Gouden Notekraker, de prijs voor de artiest of band met de bijzonderste en invloedrijkste muzikale liveprestaties van het afgelopen seizoen. Zangeres Bente ontvangt de Zilveren Notekraker, de prijs voor de belangrijkste nieuwkomer van het afgelopen jaar. De prijzen werden dinsdagavond uitgereikt in de Melkweg in Amsterdam.

20 september '23 ( 8:46)

Nederlandse scenarist in finale van Hollywood scriptwedstrijd

De Nederlandse regisseur en scenarist Leon Golterman staat in de finale van de 20e Page International Screenwriting Awards, een jaarlijks scenariowedstrijd in Hollywood.

19 september '23 (11:53)

UB40 featuring Ali Campbell komt in april naar Ziggo Dome

UB40 featuring Ali Campbell geeft op dinsdag 2 april 2024 een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome, dat in het teken staat van The Hits Tour. Dit maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend.

19 september '23 (11:43)

Onverminderd grote vraag naar kaarten Dutch Grand Prix

De belangstelling voor de Formule 1-race op het circuit van Zandvoort blijft onverminderd groot. Ook voor de edities van de Dutch Grand Prix in 2024 en 2025 is de vraag naar kaarten vele malen groter dan het aanbod, meldt de organisatie.

19 september '23 (10:33)

Karel Gerlach en Qucee in jury van fietsrace op water in Den Haag

Goldband-zanger Karel Gerlach, rapper Qucee, YouTuber Sophie Milzink en mountainbiker Fabio Wibmer nemen plaats in de jury van Red Bull Stalen Ros, een fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag. De race, die zaterdag plaatsvindt, wordt op 8 oktober uitgezonden op SBS6. Jan Versteegh en Giel de Winter presenteren het evenement.

19 september '23 ( 9:07)

Acda en De Munnik komen weer met nieuwe muziek

Thomas Acda en Paul de Munnik komen deze week weer met een nieuwe single. Het duo maakte via Instagram bekend dat hun nieuwe nummer Tussendoor op donderdag verschijnt.