Soepel verloop drukte op Schiphol

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - Het verwerken van de vele reizigers op Schiphol op de drukste dag van het jaar verloopt vrijdagochtend soepel. Dat liet een woordvoerder van de luchthaven weten. De eerste piek van vertrekkende vakantiegangers vond in de ochtend tot 09.00 uur plaats. Deze piek, vermoedelijk de drukste van de dag, leek volgens de zegsvrouw iets drukker dan vorig jaar.

Hoeveel reizigers vrijdagochtend de luchthaven aandeden kon de woordvoerder nog niet zeggen. Schiphol verwacht vrijdag in totaal bijna 180 duizend reizigers te verwerken. Rond het middaguur en vanaf 16.00 uur wordt een nieuwe piek van vertrekkende reizigers verwacht. "Maar wij houden rekening met drukte de hele dag door", meldt de zegsvrouw.

Ook de marechaussee, die met name drukte verwacht bij de afgifte van noodpaspoorten, laat weten tevreden te zijn over het verloop van de dag. Tot dusver deden zich geen incidenten voor, meldt de marechaussee.

Om de drukte op te vangen zet de luchthaven de hele zomer extra medewerkers in. Het gaat om ruim vijfhonderd man luchthavenpersoneel dat normaal gesproken kantoorwerk doet. Mensen in wachtrijen worden verder vermaakt door goochelaars, zangers en dansers.

Het verwachte aantal reizigers van bijna 180 duizend lijkt een record te worden voor Schiphol. Het huidige record werd twee jaar geleden op 29 juli neergezet. Toen kreeg de luchthaven 178 duizend mensen te verwerken.