UNICEF en Efteling zoeken nominaties voor Paul van Vliet Award

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Op initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling wordt dit jaar voor het eerst de Paul van Vliet Award uitgereikt aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere en vernieuwende manier inzet voor kinderen. Dat meldt UNICEF.
Elke organisatie met een baanbrekend idee of buitengewone prestatie ter verbetering van de positie van één of meerdere kinderen kan meedingen naar de award. Aan de winnaar worden een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000,- voor het project ter beschikking gesteld.
 
De award zal worden uitgereikt op de Dag voor de Rechten van het Kind, op 20 november 2013. De prijs is in het leven geroepen naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland en geeft invulling aan de oproep van de kinderrechtenorganisatie om samen te bouwen aan een betere wereld voor kinderen. De Efteling is mede-initiatiefnemer van de Paul van Vliet Award, die vanaf dit jaar jaarlijks zal worden uitgereikt.
 
Inzendingen kunnen worden ingediend tot 15 september 2013. Uit de inzendingen worden drie potentiële winnaars geselecteerd. De genomineerden mogen hun idee op 20 november presenteren aan een jury, die nog dezelfde middag een winnaar kiest.
 
© Nationale Recreatiegids