ANWB verwacht druk weekend op Europese wegen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De wegen naar Europese vakantiebestemmingen worden komend weekend druk. Daarvoor waarschuwt de ANWB dinsdag. Naast het begin van de schoolvakantie in de regio Midden Nederland gaan de schoolvakanties in het midden van Duitsland van start en is zondag een nationale feestdag in Frankrijk.

Het wordt volgens de toeristenbond vooral drukker op de Franse en Duitse wegen. In Frankrijk moeten reizigers rekening houden met vertraging op de A1 tussen Lille en Parijs, de A7, de A10 richting Bordeaux en de wegen door de Rhônevallei en naar de kust.

In Duitsland voorziet de ANWB drukte op de wegen rond Hamburg en München. Reizigers naar Zwitserland moeten rekening houden met oplopende wachttijden voor de Gotthardtunnel. Ook op de wegen in Oostenrijk en Italië wordt het drukker.

In Nederland kunnen wegwerkzaamheden en evenementen voor vertraging zorgen. Rond Amsterdam moeten reizigers zaterdagavond rekening houden met vertraging door het concert van Robbie Williams in de Arena en Ahoy Rotterdam is dit weekend het toneel van het North Sea Jazz Festival.

Op de A12 naar tussen Nieuwerbrug en Woerden wordt heel het weekend gewerkt. Op de A16 richting Rotterdam is door werkzaamheden kans op files tussen Breda-Noord en knooppunt Zonzeel. De ANWB verwacht niet dat de vrijdagavondspits drukker wordt.