Shaffy in het zonnetje gezet tijdens Uitmarkt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
(Novum) - De geboortedag van Ramses Shaffy wordt gevierd tijdens de Uitmarkt. De AVRO organiseert op zaterdag 31 augustus een groot concert ter ere van de in 2009 overleden chansonnier. Shaffy zou op 29 augustus 80 zijn geworden.

Diverse artiesten brengen nummers uit het repertoire van Shaffy ten gehore. Onder anderen Liesbeth List, goede vriendin van Shaffy, Rob de Nijs en Thé Lau gaan aan de slag met liedjes van de chansonnier, maakte de omroep maandag bekend.

"Het wordt een unieke avond met spraakmakende optredens", belooft Cornald Maas, die het evenement presenteert. "Ik ben bijzonder trots dat Liesbeth List en Rob de Nijs voor het eerst in al die jaren samen een duet zullen zingen."

Ook volgend jaar besteedt de AVRO aandacht aan Shaffy. De omroep zendt vanaf januari een dramaserie over hem uit. In Ramses zijn hoofdrollen weggelegd voor Noortje Herlaar en Maarten Heijmans. Beiden zijn volgende maand ook tijdens de Uitmarkt van de partij tijdens Shaffy Symfonia.

Het concert op het Museumplein kan gratis worden bijgewoond. Shaffy Symfonia wordt eveneens live uitgezonden op Nederland 2.