45 Zomerondernemers in Flevoland

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min

45 Jongeren uit heel Flevoland runnen hun eigen bedrijf als Zomerondernemer. Met dit initiatief wil de provincie het zelfstandig ondernemerschap onder jongeren promoten. Woensdag vond de kick-off bijeenkomst plaats in het provinciehuis in Lelystad. 

Scholieren en studenten tussen 15 en 22 jaar konden zich tot een paarweken geleden aanmelden als ZomerOndernemer. Zij gaan hun onderneming minimaal drie en maximaal acht weken runnen. De zomerondernemers krijgeneen klein startkapitaal en worden vezekerd. Daarnaast krijgen ze coaching bij het opzetten van hun bedrijf. Het type op te zetten ondernemingen is bijzonder divers; van een patatkraam tot een nagelstudio en van een webshop voor visgerei tot ICT consultancies en een onderneming die verse groenten en fruit aan de deur gaat verkopen. 

Uit Zweden

Het project Zomerondernemer maakt deel uit van MINI Europe waarbij acht Europese regio's ‘best practices' op het gebied van ondernemerschapen innovatie met elkaar uitwisselen om de regio te stimuleren. Initiatiefneemster mevrouw Ulla Gredemyr was voor de gelegenheid overgekomen uit Zweden.

De financiers van het project zijn de Rabobanken Noordoostpolder/Urk en Almere, CCHO (Centrale voor Christelijk HandelsOnderwijs) en de provincie Flevoland.