Ajacied Blind kende geen twijfels over titel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM (Novum) - Volgens Daley Blind is Ajax de terechte kampioen van de Eredivisie. De Amsterdammers grepen zondag de 32e titel uit de clubgeschiedenis door een 5-0 zege op Willem II. "We hebben altijd in de titel geloofd. Als je dat niet doet, kun je niet zo presteren als ons", sprak de linksback . "We hebben constant en goed gespeeld. In de wedstrijden waar het om ging, stonden we er."

Blind roemde tegen AT5 tevens de wisselspelers van Ajax, die volgens hem een belangrijk aandeel hadden in de derde opeenvolgende titel. "Met z'n elven lukt het niet. Alleen met zo'n brede selectie kun je kampioen worden."

Volgens Viktor Fischer overtrof de ambiance in de Arena al zijn verwachtingen. "Echt geweldig, ongelooflijk ook. Dit was de mooiste sfeer in het stadion van dit seizoen." Ook de ruime zege had de dit jaar doorgebroken Deen niet ingecalculeerd. "Ik hoopte op een overwinning, maar 5-0 is echt ongelooflijk."

Fischer dankte trainer Frank de Boer voor diens vertrouwen. "Ik heb mindere wedstrijden gespeeld, maar de week erna stond ik gewoon weer in de basis. Ik heb veel dingen meegemaakt, ups en downs gehad. En nu sta ik met de schaal in mijn handen. Dat is fantastisch om mee te mogen maken."