Rijper Oranjetulpen verpatst op vrijmarkt

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
DE RIJP (Novum) - Een deel van de oranje tulpen die De Rijp hadden moeten sieren bij een bezoek van de koninklijke familie wordt dinsdag verkocht op de vrijmarkt. Dat blijkt uit een reportage van RTV Noord-Holland.

Duizenden oranje tulpen hadden het dorp moeten opsieren, maar door de troonswisseling gingen de bezoeken van de koninklijke familie aan Amstelveen en Graft-De Rijp niet door. Drieduizend tulpen van bloemenbollenkweker Louis Poel zijn daarom naar Amsterdam gestuurd, maar er bleef nog een flinke partij over.

Twee meisjes die de bloemen verkochten zeiden tegen de omroep dat de bloemen wel verkopen, maar antwoordden ontkennend op de vraag of het stormloopt. Poel heeft eerder in regionale media aangekondigd een nieuwe partij te kweken voor volgend jaar, als de familie alsnog langskomt.

Burgemeester van Graft-De Rijp Lia Oosterop-Van Leussen toonde op straat haar kunde in het keien smijten, een traditionele sport in het Noord-Hollandse dorp. "Dit had de koningin te wachten gestaan als ze was gekomen", zei de burgemeester tegen de omroep. Volgend jaar zal het er volgens haar zeker alsnog van komen, als het dorp op 26 april de primeur heeft met Koningsdag.