Gastenlijst inhuldiging bekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM (Novum) - De officiële gastenlijst van de inhuldiging is zondagavond bekendgemaakt. Behalve een groot aantal koninklijke hoogheden valt onder meer een officiële vertegenwoordiging van Máxima's geboorteland Argentinië op, evenals een afvaardiging uit Turkije. Ook de Europese Unie is dinsdag in de Nieuwe Kerk in Amsterdam vertegenwoordigd.

In totaal staan op de door de Rijksvoorlichtingsdienst verspreide lijst elf zogenoemde bijzondere missies. Die zijn naast de koninklijke familie en andere vorstenhuizen dinsdag aanwezig als officiële gasten in de kerk, waar koning Willem-Alexander tijdens een verenigde vergadering van de Eerste en Tweede Kamer wordt ingehuldigd.

Argentinië wordt daarbij vertegenwoordigd door vicepresident Amado Boudou en de waarnemend voorzitter van de senaat. Uit Turkije is vicepremier Ali Babacan aanwezig. De Europese Unie tekent voor drie van de elf bijzondere missies. Op de lijst staan voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso, voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz en president van de Europese Unie Herman Van Rompuy.

Naast Argentinië, Turkije en de EU zijn ook Canada, Duitsland en Zuid-Korea vertegenwoordigd in de Nieuwe Kerk. De lijst wordt gecompleteerd door oud-topman van de Verenigde Naties Kofi Annan, president van het internationaal olympisch comité IOC Jacques Rogge en Helen Clark, directeur van het Ontikkelingsprogramma van de Verenigde Naties.