Natte en koude Koningsspelen verwacht

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM (Novum) - De Koningsspelen verlopen vrijdag naar verwachting koud en regenachtig. In het zuidwesten wordt het beste weer verwacht, hier blijft het het langst warm en wordt pas aan het eind van de ochtend regen verwacht, meldt weeronline.nl. In het zuidoosten is 's ochtends misschien de zon nog even te zien.

Aan het eind van de middag ligt de temperatuur op de Wadden rond de 6 graden in Limburg wordt het een graad of 11. Weeronline.nl adviseert dan ook de bijna anderhalf miljoen deelnemende schoolkinderen warm aan te kleden.

Oorzaak van het koude weer is een koudefront, met bewolking en regen, dat vanuit het noordwesten over het land trekt. Tijdens de passage van het front draait de wind naar het noordwesten, wat de aanvoer van koude lucht op gang brengt. Landelijk zal er zo'n vijf tot tien millimeter neerslag vallen, bij een maximumtemperatuur van zo'n 10 graden.

Over de dag van de troonswisseling, dinsdag, valt volgens weeronline.nl nog heel weinig te zeggen. De grens tussen warme en koude lucht ligt in de buurt van Nederland, wat zorgt voor wisselvalligheid en een onzekere verwachting.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima geven vrijdag om 09.30 uur in Enschede het officiële startsein voor de Koningsspelen. Daarvoor wordt op de ongeveer zesduizend aangemelde scholen een speciaal ontbijt geserveerd.