Bruggen gehuld in regenboogkleuren om Poetin-bezoek

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM (Novum) - De Magere Brug en de Blauwbrug bij museum Hermitage Amsterdam zijn maandag door het COC behangen met grote spandoeken in regenboogkleuren. Het museum wordt bezocht door de Russische president Vladimir Poetin. Met de spandoeken op de bruggen over de Amstel demonstreert het COC tegen de omstreden Russische antihomowet.

Op de doeken staat in het Nederlands, Engels en Russisch de tekst 'Stop de antihomowet'. Bij de achterzijde van het museum hangt een grote banner met dezelfde tekst. “Op die manier kan Poetin de boodschap niet missen", aldus een COC-woordvoerder .Vladimir Poetin bezoekt het museum maandag samen met koningin Beatrix.

Ook Amnesty International is op verschillende plekken rondom de Hermitage zichtbaar aanwezig. Door middel van grote spandoeken op huizen, boten en auto's komt Amnesty met een dringend verzoek: 'Jaag president Poetin geen schrik aan. Hou Amsterdam op 8 april mensenrechtenvrij'.

De Russische president is in Nederland op uitnodiging van koningin Beatrix, vanwege de start van het Nederland-Ruslandjaar 2013. Naast de Hermitage speelt een groot deel van het bezoek zich af in het Scheepvaartmuseum.