Rijksmuseum richt zich op expositie Henry Moore

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
AMSTERDAM (Novum) - Het Rijksmuseum is klaar voor de heropening op 13 april. Nu de inrichting is afgerond, richt het museum in Amsterdam de blik naar buiten. In de tuin vindt deze zomer een grote tentoonstelling plaats met beelden van Henry Moore, onthulde het hoofd tentoonstellingen Tim Zeedijk aan Novum Nieuws.

De beeldenexpositie wordt de eerste in een reeks onder de noemer Summer Sculpture Garden, zei Zeedijk donderdag bij de persopening van het museum. Vorig jaar ontving het museum, dat volgende week zaterdag na een ingrijpende verbouwing van ruim negen jaar zijn deuren opent voor publiek, 3,5 miljoen euro voor de tuinen.

Een deel van het bedrag werd opzijgezet voor beeldententoonstellingen, die jaarlijks moeten plaatsvinden en gratis toegankelijk zijn. Een ander deel van de miljoenengiften werd gebruikt voor de herinrichting van de tuinen.

Eerder dit jaar werd voor de tentoonstelling over de Britse beeldhouwer, die bekend is van zijn grote, moderne bronzen beelden, al het werk Reclining Woman: Elbow uit Leeds gehaald. Het was de eerste keer dat het beeld werd verplaatst sinds het in 1982 op zijn sokkel in de Engelse stad was bevestigd.

Het Rijksmuseum wordt op 13 april geopend door koningin Beatrix. De persopening trok alvast achthonderd journalisten uit binnen- en buitenland. Na de officiƫle opening door de vorstin, is het museum tot middernacht gratis te bezoeken. De tentoonstelling over Henry Moore begint op 21 juni.