RTL Nieuws wint Tegel

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
DEN HAAG (Novum) - De politieke redactie van RTL Nieuws heeft donderdag de belangrijkste journalistieke prijs van Nederland, De Tegel, gewonnen in de categorie nieuws. De redactie won de prijs voor de nieuwsproductie over de inkomensafhankelijke zorgpremie. RTL Nieuws werd ook onderscheiden voor de verslaggeving van het conflict in Gaza. De Volkskrant viel eveneens twee keer in de prijzen.

De prijzen werden donderdagavond uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. De Volkskrant won in de categorie achtergrond voor het verhaal Derivatendrama van Jesse Frederik en Eric Smit over het overheidsbedrijf Slibverwerking Noord-Brabant. In de categorie verslaggeving wonnen Robert Giebels en Jan Hoedeman met hun reconstructie in de Volkskrant over het Catshuisoverleg.

Dagblad van het Noorden en RTV Noord mochten een Tegel in de categorie onderzoek meenemen voor hun reconstructie van de Facebookrellen in Haren. Nieuwsuur-presentatrice Mariƫlle Tweebeeke en Nieuwsuur-verslaggever Bas Haan wonnen een Tegel voor een interview over de rel over het omstreden televisieprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood dat was opgenomen bij het VU medisch centrum. In de categorie talent ging Freek Schravesande van nrc.next met de prijs aan de haal.