Kelley trekt tweehonderdduizend man naar Stedelijk

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
SCHIPHOL (Novum) - De eerste internationale tentoonstelling in het heropende Stedelijk Museum Amsterdam is in drie maanden tijd bezocht door tweehonderdduizend man. De expositie biedt het eerste grote overzicht van het werk van de Amerikaanse kunstenaar Mike Kelley sinds 1993.

Het aantal bezoekers ligt tot nu toe hoger dan verwacht, meldt algemeen directeur Karin van Gilst in een donderdag verspreide verklaring. "Het overtreft onze verwachtingen, en het laat zien dat hedendaagse kunst in trek is bij een heel breed publiek, waarvan er velen nu voor het eerst in het Stedelijk komen."

Sommige bezoekers zijn volgens artistiek directeur Ann Goldstein speciaal voor Kelley uit het buitenland naar het museum gekomen. De tentoonstelling in de nieuwbouw, ook wel bekend als de badkuip, aan het Museumplein is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het werk van Kelley.

De ruim tweehonderd werken van de kunstenaar zijn nog tot 1 april te zien. In oktober presenteert het museum een groot overzicht van het werk van Kazimir Malevich en de Russische avant-garde.