Inbraak bij Stedelijk Museum Zutphen

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
ZUTPHEN (Novum) - Bij het Stedelijk Museum in Zutphen is dinsdagnacht ingebroken. Daarbij zijn negen waardevolle historische zilveren objecten gestolen, meldt de gemeente Zutphen woensdag.

De politie kreeg rond 03.30 uur een melding van een inbraakalarm. Agenten gingen naar het museum, maar troffen geen inbrekers meer aan.

De gestolen zilveren objecten zijn vier zogeheten schuttersketens uit de vijftiende, zestiende en zeventiende eeuw, twee avondmaalsbekers, een mosterdpot, een herinneringsbeker en een pronkbeker. Van de laatste twee zijn de deksels achtergebleven. Verder is een hedendaags zilveren tafelstuk gestolen.

Het museum had een deel van de objecten in bruikleen. Het museum heeft contact opgenomen met de eigenaars en de gestolen objecten gemeld bij Interpol en het Art Loss Register, een internationale database van gestolen kunstvoorwerpen.

Volgens het museum is verkoop van de gestolen objecten moeilijk door de internationale registratie. De omsmeltwaarde van de bekers bedraagt enkele tientallen euro's. De historische waarde is volgens het museum vele malen groter.

Het museum is donderdag gesloten in verband met het politieonderzoek. Vrijdag gaat het weer open.