Topcast voor duistere theaterkomedie

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
HOLLYWOOD (Novum) - Emma Stone, Zach Galifianakis, Naomi Watts en Michael Keaton hebben rollen gescoord in de duistere komedie Birdman. De film gaat over het leven van theatermakers en is gebaseerd op een kort verhaal van de Amerikaanse auteur Raymond Carver, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Birdman verwijst speels naar de werkelijkheid. Keaton speelt een vergeten acteur die ooit beroemd was als superheldacteur. Zijn personage probeert zijn roem in ere te herstellen door een verhaal van Raymond Carver te vertalen naar een toneelstuk op Broadway. Keaton speelde ruim twintig jaar geleden Batman in de Tim Burton-films.

The Amazing Spider-Man-actrice Stone speelt Keatons dochter, die vers uit een ontwenningskliniek haar vader assisteert. Watts is in Birdman te zien als actrice en Galifianakis speelt de producent van het stuk. De komedie wordt geregisseerd door de Mexicaan Alejandro González Iñárritu, bekend van Babel en zijn laatste film Biutiful. De productie van Birdman gaat in april van start.