Rijksmuseum toch dicht voor heropening

Door Redactie Nationale Recreatiegids
1 min
AMSTERDAM (Novum) - Het Rijksmuseum in Amsterdam is van 18 maart tot de heropening in april gesloten. Dat bevestigt het museum donderdag. De nu nog geopende Philipsvleugel moet dicht zodat alle topstukken kunnen worden verplaatst naar het hoofdgebouw. Vorig jaar ontkende het museum nog dat het helemaal zou sluiten in aanloop naar de opening.

De verbouwing van het hoofdgebouw werd afgelopen zomer afgerond. Na tien jaar wordt het museum op 13 april heropend door koningin Beatrix. Direct daarna kunnen bezoekers het vernieuwde museum tot middernacht gratis bewonderen. In totaal moeten achtduizend voorwerpen worden verhuisd naar het hoofdgebouw.

Een woordvoerder van Amsterdam Marketing begrijpt dat het museum nog dicht moet. "De toerist heeft de afgelopen tien jaar altijd wel een museum gehad waar hij niet heen kon. Voor de toerist is het vervelend als je voor een dichte deur staat, maar het is nu niet anders. Straks zijn alle musea op het Museumplein weer open."

Naast het Rijksmuseum is ook het Van Gogh Museum tijdelijk gesloten. Topstukken uit de collectie zijn te zien in de Hermitage.